fbpx

Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results

Usluge za vlasnike nekretnina

PREMIUM USLUGE

Zašto se zadovoljiti nečim manjim

Golden Leaf vlasnicima kuća i investitorima daje osjećaj mira. Naša pedantna posvećenost detaljima učinila nas je jednom od vodećih tvrtki za upravljanje nekretninama u regiji.

Vjerujemo da će samo kvaliteta izdržati test vremena. Surađujemo s našim vlasnicima kako bismo osigurali da njihovi domovi i vile ispunjavaju sve uvjete  Golden Leaf Property-a

MARKETINŠKE USLUGE NA ZAHTJEV

Usluge savjetovanja

Ponekad je lijepo čuti što profesionalci imaju za reći. Dobijte informacije, profesionalne savjete i preporuke o tome kako privući više gostiju i maksimalno povećati ROI.

Profesionalna fotografija

Fotografije su prva i glavna stvar koju gosti gledaju kada odlučuju rezervirati ili ne rezervirati vaš smještaj. Zamislite ih kao prozor u svoju smještajnu jedinicu. Ulaganje u profesionalnu fotografiju je neophodno.

3D virtualne šetnje

Sve je teže ostati korak ispred konkurencije. Zato će kreiranje 3D virtualne šetnje kroz vašu nekretninu uskoro postati novo normalno. Omogućite gostima da dožive vašu nekretninu i prije nego li stignu.

UPRAVLJANJE VILAMA I APARTMANIMA

Oglašavanje nekretnina

Vaša nekretnina će se oglašavati na svim glavnim OTA kanalima uključujući Booking.com, Expedia, HomeAway, TripAdvisor i još mnogim drugim. Vrhunski objekti mogu se kvalificirati za naš premium program.

Aktivno upravljanje cijenama

Maksimiziranje prihoda je dobra ravnoteža između cijene i popunjenosti. S našim dinamičkim sustavom određivanja cijena i KPI statistikom skeniramo tržište kako bismo donijeli najbolje moguće odluke o cijenama.

Komunikacija s gostima i Podrška

Od prvog kontakta do konačnog ispraćaja, osiguravamo da svi gosti koji borave u nekom od naših objekata imaju 24-satnu podršku tijekom boravka. Poruke i obrasci prije dolaska osigurat će nesmetan dolazak i savršenu organizaciju.

Obrada plaćanja

Od transakcija kreditnim karticama do bankovnih transfera, osiguravamo da sva plaćanja budu izvršena u skladu s našim pravilima o rasporedu plaćanja i da naši vlasnici primaju uplate na vrijeme.

Vođenje vila i apartmana uključuje

Čišćenje nekretnine

Standardiziranim postupcima i standardima čišćenja Golden Leaf osigurava da nema neočekivanih iznenađenja kada vaši gosti stignu.

Usluge pranja rublja

Usluge pranja rublja  pružaju naši vrhunski  partneri. Budite uvjereni da je vaša posteljina u dobrim rukama.

Check-in/out

Trenutno se nalazimo i pozdravljamo sve goste koji dolaze u naše objekte.

Registracija gostiju

Registriramo sve goste koji dolaze u Vašu nekretninu.

Osnovne potrepštine

Ako nas angažirate za upravljanje vašom vilom ili apartmanom pobrinut ćemo se da sve osnovne potrepštine budu osigurane.

Održavanje imovine

Neminovno je da s vremena na vrijeme dođe do problema s vašom imovinom, od klimatizacije do vodovodnih cijevi. Obavještavat ćemo vas i sve probleme rješavati na vrijeme.

ČESTA PITANJA VLASNIKA NEKRETNINE

Ovdje vlasnicima kuća pružamo što više informacija kako bi mogli donijeti najbolje odluke u vezi s opcijama upravljanja imovinom:

Što je uključeno u cijenu vođenja vila i apartmana?

Golden Leaf nudi različite mogućnosti za vlasnike vila i apartmana. Shvaćamo da nije svima potrebno sve, pa da vidimo.

Što je vođenje rezervacija?

Upravljanje rezervacijama je kada u potpunosti preuzimamo oglašavanje vaše nekretnine za iznajmljivanje na svim našim mrežama i partnerskim kanalima. Velike mreže za iznajmljivanje nazivaju se OTA i uključuju booking.com, Airbnb, Expedia, HomeAway i još mnoge druge. Također imamo vlastiti izravni distribucijski kanal i koristimo partnere na nacionalnoj i međunarodnoj razini koji promoviraju nekretnine izravno na svojim web stranicama.

Također komuniciramo s gostima prije njihovog dolaska tako da odgovorimo na sva njihova pitanja i na kraju ih upoznamo s vama, domaćinom. Gostima pružamo svu dodatnu podršku i usluge koje su im potrebne tijekom boravka, a vlasnicima kuća također pružamo jamstva kao što su sigurnosni depoziti i osiguranje od odgovornosti prema trećim stranama.

Te su usluge navedene gore u odjeljku Upravljanje vilama i nekretninama.

Što je upravljanje nekretninama u turizmu?

Golden Leaf omogućuje potpuno upravljanje imovinom vlasnicima vila i apartmana. Ovu uslugu trenutno pružamo na otoku Hvaru, Splitu i okolici. Ove usluge uključuju upravljanje rezervacijama plus rad na terenu (navedene u gornjem odjeljku
Vođenje vila i apartmana uključuje).  Ova je opcija obično za vlasnike kuća koji ne žive u blizini nekretnine ili kojima najam za odmor nije primarni izvor prihoda.

Što je Golden Leaf premium program

Golden Leaf premium program je naš program rezervacija koji uključuje Homes & Villas by Marriott International. Samo odabrani objekti za iznajmljivanje koji ispunjavaju tražene kriterije mogu biti oglašeni na ovoj platformi.

Kojim vrstama kuća, vila i apartmana mi upravljamo?

Radimo sa jedinstvenim, luksuznim and kvalitetnije uređenim kućama,vilama i apartmanima:

Jedinstvene kuće, vile i apartmani

Nekretnina koja se izdvaja iz gomile zbog svog položaja, uređenja ili wow efekta. 

Luksuzne kuće, vile i apartmani

Upravo to, luksuzne vile, kuće i apartmani s 5 zvjezdica koji svojim gostima nude vrhunski namještaj, opremu i usluge. Objekt možda nije certificirani smještaj s 5 zvjezdica, ali mora ispuniti i/ili nadmašiti očekivanja naših gostiju.

Kvalitetnije uređene kuće, vile i apartmani

Pažljivo uređene, dobro opremljene kuće, vile ili apartmani u kojima se isti dizajn provlači kroz cijelu nekretninu s kvalitetnim namještajem i opremom.  

Mogu li koristiti druge agencije za rezervacije ili napraviti vlastite rezervacije?

Ako koristite samo naše usluge upravljanja rezervacijama, onda da, možete koristiti bilo koji broj drugih agencija ili izravno rezervirati svoju nekretninu za prijatelje, obitelj ili privatne rezervacije. Međutim, molimo da, ako koristite naše usluge rezervacija, ni vaša ni bilo koja druga agencija ne koriste iste kanale koje koristimo mi kako bismo izbjegli dvostruke oglase.

Ako koristite naše usluge upravljanja nekretninom, tada naša agencija ima ekskluzivna prava rezervacije i nijedna druga agencija ne može se koristiti. Međutim, vlasnici i dalje mogu slati svoje privatne goste, prijatelje ili sami koristiti nekretninu. Ove rezervacije podliježu manjoj operativnoj naknadi.

Kako mogu pratiti svoje rezervacije i prihod od najma?

Svi naši klijenti (ako odaberu) dobivaju vlasničku internetsku nadzornu ploču s privatnim podacima za prijavu, gdje mogu pratiti svoj kalendar nekretnina, rezervacije, fakture, goste i statistiku rezervacija kad god žele. Svojim vlasnicima također nudimo izvornu mobilnu aplikaciju tako da su im detalji kalendara i rezervacije uvijek na dohvat ruke.

Kolika je procijenjena popunjenost moje nekretnine?

Ovo stvarno ovisi o lokaciji nekretnine. U dobrom urbanom okruženju kao što je splitska Dioklecijanova palača, centar Dubrovnika i mjesta poput grada Hvara, popunjenost se može produžiti na šest mjeseci, ako ne i više.  

U drugim mjestima turistička sezona može biti ograničena zbog čimbenika kao što su školski praznici ili čak prve bure. Otočna i obalna mjesta mogu imati sezonu od 10 do 14 tjedana, dok su ruralna područja tijekom zime imala produženu sezonu s više posjetitelja, posebno virtualnih nomada i drugih koji mogu raditi s bilo kojeg mjesta.  

Koju proviziju naplaćujete?

Prvo, želimo da naši vlasnici kuća znaju da mi naplaćujemo proviziju tek nakon što su oni plaćeni. Naše stope provizije nisu fiksne i temelje se na prihodu koji nekretnina ostvaruje. Proviziju obračunavamo od net prihoda od najma. Naša standardna provizija je: 

10% za vođenje rezervacija(digitalno)

+20% za vođenje vila i apartmana(terenski poslovi) 

Koja je razlika između NETO i BRUTO prihoda od najma?

Oglašavanje košta, a tržište iznajmljivanja kuća, vila i apartmana nije ništa drugačije. Na ovom tržištu postoji samo nekoliko stvarno velikih igrača i mnogo mnogo malih igrača. Ako želite biti dio ovog tržišta i generirati rezervacije, najvjerojatnije ćete morati koristiti velike igrače. Veliki igrači, ili OTA-i, općenito naplaćuju % naknade za rezervaciju. % se uzima od ukupnog iznosa koji gost plaća (ADR ili dnevna oglašena cijena).  Dakle, ono što je ADR(dnevna oglašena cijena) je vaš bruto prihod, dok je ono što ste stvarno primili neto prihod:  

ADR(dnevna oglašena cijena) – (Provizija agencije +PDV) = Neto prihod od najma. 

Kada kažemo “OTA naknada” ili “agencijska naknada”, ne govorimo o našoj agencijskoj proviziji, govorimo o trošku korištenja ovih OTA-a.

Moram li koristiti OTA-e?

Osim ako ne iznajmljujete Taj Mahal, morate koristiti OTA-e.  

Ostvaruje li Golden Leaf direktne rezervacije?

Da, vrlo je moguće da ćete dobiti rezervaciju generiranu izravno od Golden Leaf-a. U ovom slučaju nećete plaćati OTA proviziju, a Golden Leaf će uzimati proviziju na temelju sljedećeg grafikona provizije:

  • < €1k ADR : 15% Fee
  • €1k – €3k ADR : 13% Fee
  • > €3k ADR : 10% Fee

ADR = Dnevna oglašena cijena

Zašto naplaćujete drugu proviziju ako je rezervacija izravno s vaše web stranice?

Ulažemo puno vremena, energije i novca u digitalne i druge vrste marketinga. Kako bismo nastavili s tim ulaganjima, moramo vidjeti povrat ulaganja ili ROI. Naš cilj kao agencije nije biti proširenje velikog OTA-a, već povećati svijest o našem brendu kako bismo našim vlasnicima kuća, vila i apartmana omogućili izravne kvalitetne rezervacije za godinu koja dolazi.   

Jesu li vaše ostale marketinške usluge uključene u vašu proviziju?

Naše ostale marketinške usluge prodaju se zasebno. Riječ je o jednokratnim troškovima koje vlasnici plaćaju kako bi nabavili profesionalne materijale koji se potom koriste kako bi njihov posao iznajmljivanja bio što uspješaniji. Iako nudimo potpuni marketinški paket za vlasnike kuća koji može uključivati fotografije, snimke dronom i 3D virtualne obilaske vašeg posjeda, oni nisu obavezni. Ove usluge možete dobiti i od drugih pružatelja usluga.  

Kada koristim vašu potpunu uslugu upravljanja imovinom, postoje li neki drugi troškovi za mene?

Vrlo jasno dajemo do znanja što je uključeno, a što nije uključeno u paket upravljanja imovinom. Sve je to navedeno u ugovoru s nama. Evo nekoliko stavki ili usluga koje nisu uključene i posebno se naplaćuju:  

  • Priprema bazena na početku sezone.
  • Kemikalije za bazen (mogu se kupiti kod nas)
  • Usluge vrtlarstva. 
  • Popravci namještaja, električnih uređaja i svih instalacija(električnih, vodovodnih…).
  • Darovi dobrodošlice za goste
  • Specijalni artikli (šampon, regenerator, losion…).  Osiguravamo sapun, toaletni papir i osnovne potrepštine.  
  • Svi državni porezi i pristojbe.