fbpx

Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Your search results

Opći uvjeti poslovanja

 1. Opći uvjeti

Ovi Opći uvjeti i putni propisi sastavni su dio Ugovora, drugim riječima vaučer, između Golden Leaf Tours d.o.o., Mostarska 104, 21 000 Split, ID kod: HR-AB-21-060314270 (u daljnjem tekstu: Agencija) i izvođač (u daljnjem tekstu: Putnik). Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju uvjete s kojima Agencija sklapa ugovor s nositeljem rezervacije, koji se razlikuju po zakonskoj odgovornosti. Za rezervacije, ako Agencija nudi dodatne usluge, osim smještaja ugovorno obavlja kao organizator, dok u svim ostalim slučajevima Agencija djeluje kao posrednik (za prodaju smještaja). Sve informacije i uvjeti u programu i ovim Općim uvjetima obvezujući su i za Agenciju i za Putnika.

 1. Ponude

Agencija osigurava usluge prema objavljenim i važećim informacijama u trenutku potvrde rezervacije, i prema opisu i razdoblju putovanja u skladu s potvrđenim rezervacijama, osim u okolnostima izvan naše kontrole, kao što su bolest pružatelja usluga ili njegova uže obitelji, izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti niti ukloniti (prirodne katastrofe kao što su potresi, poplave, sanitarni poremećaji, požari, suše, ratovi, štrajk, terorističke akcije i ograničenja koje je izdala vlada mobilizacija, zabrana izlaska zemalja).

 1. Rezervacije i plaćanje

Upiti i rezervacije smještaja mogu se izvršiti putem weba, e-maila, u pisanom ili osobnom obliku u bilo kojem od ureda Agencije, kao i u uredima naših partnerskih putničkih agencija. Potvrdom rezervacije Putnik potvrđuje da je svjestan Općih uvjeta pružanja usluge putovanja te u potpunosti obuhvaća i prihvaća ove uvjete koji su obvezujući i za Putnika i za Agenciju.

Agencija putniku pruža odgovarajuće materijale u elektroničkom obliku, predstavljajući sve relevantne informacije vezane uz putovanje, te pruža ili ističe opće uvjete putovanja koji su sastavni dio ovog Ugovora, kao i nudi paket putnog osiguranja. Putnik je dužan pružiti sve informacije potrebne za postupak rezervacije. Polog je potrebno ovisno o odabranom načinu plaćanja. Plaćanje preostalog iznosa potrebno je platiti najmanje 30 dana prije dolaska, osim ako nije drugačije navedeno prilikom potvrde rezervacije.

Napomena: Za plaćanja izvršena iz inozemstva – Ovaj način plaćanja odnosi se isključivo na strane klijente. Vrijednost rezervacije potrebno je prenijeti na inozemni račun agencije. Sve bankovne naknade i naknade isključiva su odgovornost i plaća ih primatelj naših usluga.

Napomena za plaćanje kreditnom karticom: Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj valuti. Iznos za koji će se teretiti vaš račun kreditne kartice dobiva se konverzijom cijene u eurima u hrvatske kune prema važećem tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom naplate vaše kreditne kartice isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj web stranici.

Pružatelj usluga zadržava pravo uskratiti uslugu Putniku ako Putnik dovede kućnog ljubimca u smještaj bez prethodnog obavještavanja Agencije ili pružatelja usluga. U tom slučaju Agencija nije dužna prihvatiti prigovore putnika na kvalitetu rezerviranog smještaja ili usluga.

Promocije i popusti ne mogu se međusobno objediniti ili kombinirati. Svaka rezervacija može sadržavati samo jedan popust.

 1. Izjava o sigurnosti internetskog plaćanja

Visa     maestro   mastercard   verified by visa 

Naša web stranica koristi CorvusPay za sva online plaćanja – napredni sustav za sigurnu kreditnu karticu plaćanja putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu povjerljivost podataka o vašoj kreditnoj kartici od trenutka kada ih unesete u corvusPay obrazac za plaćanje. Podaci o plaćanju šifrirani su i poslani iz vašeg web-preglednika banci koja je izdala vašu karticu. Naša web stranica nikada ne prima niti dolazi u kontakt sa svim detaljima vaše platne kartice. Osim toga, podaci o vašoj kartici nisu dostupni ni zaposlenicima tvrtke CorvusPay. Izolirani sustav jezgre samostalno prenosi i upravlja svim osjetljivim informacijama, čuvajući ih potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom od uznjaka pouzdanosti. Svi skladišteni podaci fali su zaštitni prijašte, kriptografskog uređaj na kojoj se može osposobiti 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zahtjev sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartih karti brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnost industrij industrij standard platne karticih. plaćanj Priu karticama priješanje u 3-D Secure program Vaša banka uz isti kartice sadljiv e pri Vaš znak tokena ili zajm.

Obrazac za pristup plaćanju osiguran je najvećom pouzdanošću SSL transportnog koda.  Svi pohranjeni podaci dodatno su šifrirani pomoću kriptografskog uređaja certificiranog za FIPS 140-2 Level 3 standard. CorvusPay ispunjava sve zahtjeve za online sigurnost plaćanja propisane od strane vodećih kartica brandova i djeluje u skladu s – PCI DSS Level 1 – standardima, najviši sigurnosni standard za industriju platnih kartica. Prilikom plaćanja karticama koje se nalaze u 3D sigurnom programu, vaša će banka izvršiti dodatne provjere kako bi osigurala vaš identitet pomoću tokena ili lozinki.

Sve prikupljene informacije koje Corvus prima smatraju se tajnom i tretiraju se na taj način. Te se informacije koriste samo u predviđenu svrhu.  Vaši osjetljivi podaci su potpuno sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najsuvremenijim sigurnosnim mehanizmima. Samo podaci potrebni za obavljanje transakcije prikupljat će se u skladu s propisanim postupcima plaćanja na liniji.

Sigurnosne kontrole i operativni postupci koji se primjenjuju na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Osim održavanja strogih kontrola pristupa, redovitog praćenja sigurnosti, dubinskih provjera ranjivosti mreže i implementacijom informacijske sigurnosti, sve naše sustave ažuriramo kako bismo poboljšali sigurnost našeg sustava radi zaštite podataka o vašoj kartici.

 1. Boravišna pristojba

Sukladno Zakonu o boravišnoj pristojbi Republike Hrvatske, Putnik je dužan platiti boravišnu pristojbu zajedno s plaćanjem smještaja. Prema Zakonu o boravišnoj pristojbi Republike Hrvatske boravišna pristojba iznosi od 2,00 do 7,00 kuna po osobi dnevno za odrasle. Adolescenti u dobi od 12 do 18 godina (ali ne nakon što navrše 18 godina) imaju pravo na 50% popusta, dok su djeca mlađa od 12 godina izuzeta od plaćanja boravišne pristojbe. Ukupan iznos boravišne pristojbe za određenu rezervaciju određuje odredište u Republici Hrvatskoj, kao i datume usluge smještaja.

Cijena usluge uključuje osnovnu uslugu kako je opisano u cjeniku rezervirane smještajne jedinice. Posebne ili dodatne usluge su one usluge koje nisu uključene u osnovnu cijenu smještaja (označene “na upit” u opisu smještajne jedinice ili Cjenika/Cijene ili dodatne usluge koje su dostupne putem prethodne obavijesti i dodatnog plaćanja) i kao takve treba platiti Putnik zajedno s iznosom rezervacije ili na licu mjesta, kako je navedeno u našoj ponudi. Posebne i dodatne usluge/zahtjevi moraju se zatražiti ili najaviti tijekom postupka rezervacije.

Prosječni trošak struje, vode i plina uključen je u cijenu smještaja kao i svi plahte i posteljina, završno čišćenje i druge dodane usluge koje su navedene u opisu svake smještajne jedinice. Putnik je dužan ostaviti objekt čistim i urednim prije polaska, bez obzira na konačnu naknadu za čišćenje koju je odredio vlasnik. Završno čišćenje uključuje pranje i slaganje posuđa, uklanjanje smeća i čišćenje svih prostorija u smještajnoj jedinici kako bi smještajna jedinica ostala uredna i uredna.

Cijene usluga izražene su u eurima, ali se uvijek formiraju u lokalnoj valuti HRK. Agencija zadržava pravo izmjene objavljenih cijena. Putnicima koji su uplatili polog za određenu rezervaciju Agencija jamči cijenu smještaja navedenu na izračunu na temelju kojeg je izvršena uplata pologa. Ukoliko dođe do promjene cijene prije uplate pologa, Agencija je dužna obavijestiti Putnika o tim promjenama. Sve uključene strane prihvaćaju da Agencija zadržava pravo promjene cijena najkasnije 20 dana prije početka usluge ako je došlo do sljedećeg nakon potvrde rezervacije: U slučaju promjena u deviznom tečaju, ako se cijena uplaćenog iznosa rezervacije poveća za više od 10 %, Putnik ima pravo otkazati svoju rezervaciju i ima pravo na povrat novca bez dodatne naknade.

Cijene navedene u našim ponudama i programima su formirane prema dogovoru sklopljenim s našim izvođačima radova i ne odgovaraju nužno cijenama navedenim na licu mjesta u smještajnoj jedinici u kojoj putnik boravi. Moguće razlike u stopama ne mogu biti podložne pritužbi. Ukoliko broj osoba koje dolaze u rezerviranu smještajnu jedinicu premašuje broj naznačen na putnim ispravama (vaučeru), pružatelj usluga ima pravo uskratiti uslugu nenajavljenim putnicima ili smjestiti sve Putnike pod uvjetom da se na licu mjesta izvrši nadoplata za nenajavljene putnike. U tom slučaju agencija ne prihvaća nikakve prigovore na kvalitetu ili usluge pružene u rezerviranom smještaju.

 1. Kategorizacija i opis usluga

Ponuđeni smještaj opisan je u skladu sa službenom kategorizacijom odgovarajuće ovlasti, kao i stvarnim stanjem jedinice u vrijeme objavljivanja. Standardi smještaja, hrane, usluga i slično razlikuju se ovisno o odredištu/zemlji i ne podliježu usporedbi. Informacije pružene Putniku na prodajnom mjestu ne obvezuju Agenciju ništa više od informacija navedenih na web stranicama www. golden – leaf -tours.com ili u katalogu ili drugim tiskanim materijalima Agencije.

Parkirno mjesto je osigurano samo ako pružatelj usluga ima po jedno parkirno mjesto za svaku smještajnu jedinicu u objektu ili u njegovoj blizini. Osigurano parkirno mjesto ne znači nužno da se nalazi u dvorištu prostora, u čuvanom, ograđenom ili natkrivenom prostoru.

Smještaj prilagođen osobama u invalidskim kolicima, ali nije nužno potpuno prilagođen mora imati sljedeće karakteristike:

– Položaj smještajne jedinice nalazi se u prizemlju (do najviše 2 koraka na ulazu u smještajnu jedinicu)

– Veličina smještajne jedinice prikladna je za kretanje osobe u invalidskim kolicima (minimalna širina vrata je 75cm, prostrana kupaonica, koja nije nužno opremljena odgovarajućim ručkama i barovima)

 1. Obveze Agencije

Obveza Agencije je pružanje usluga, kao i odabir pružatelja usluga, uzimajući u obzir prava i interese putnika u skladu s tradicijom turističke industrije. Agencija će ispuniti sve gore navedene obveze kako je opisano, osim u okolnostima koje su izvan njezine kontrole (članak 2.) u kojima će Agencija postupiti kako je navedeno u članku 12.

 1. Obveze iz Traveler

Putnik je dužan:

 • Imati valjanu putnu dokumentaciju
 • Poštivanje i pridržavaju svih carinskih i deviznih propisa odredišne zemlje
 • Poštivanje i poštivanje svih zakona i drugih propisa Republike Hrvatske, kao i drugih zemalja kroz koje prolazi ili živi u. Raspitajte se treba li mu viza za odredišnu zemlju, kao i susjedne zemlje.  U slučaju da Putnik ne može nastaviti putovanje kao rezultat izravnog kršenja ovih propisa, Putnik je odgovoran za sve povezane troškove.
 • Pridržavati se kućnog reda smještajne jedinice, kao i surađivati s pružateljem usluga na dobronamjeran način
 • Predočiti pružatelju usluga dokument kojim se dokazuje plaćena usluga (vaučer primljen e-mailom ili faksom)
 • Platite saldo rezervacije naveden na putnoj ispravi (vaučeru) pružatelju usluge prema uvjetima plaćanja navedenima u dokumentu u lokalnoj valuti (hrvatska kuna). Cijena u eurima može se fiksirati ili pretvoriti u hrvatske kune u skladu s tečajem Hrvatske narodne banke na dan plaćanja.
 • Najavite namjeru dovođenja kućnog ljubimca u smještajnu jedinicu, čak i ako je smještajna jedinica opisana kao smještaj prilagođen kućnim ljubimcima, kao i najaviti vrstu i veličinu kućnog ljubimca. Iako kućni ljubimci mogu biti dopušteni, postoje kućna pravila koja se moraju slijediti i poštovati. Za većinu smještajnih jedinica u kojima je dozvoljen boravak u hotelu primjenjuje se dodatna naknada koja se plaća izravno pružatelju usluge na dan dolaska. Putnik će unaprijed dobiti informacije od agencije o naknadi za kućne ljubimce koja se plaća na dan dolaska.
 • Ukoliko Putnik namjerava doći s više osoba nego što je navedeno kao maksimalni kapacitet smještajne jedinice dužan je o tome odmah obavijestiti agenciju po zahtjevu za smještaj, čak i ako su osobe maloljetna djeca. Mogućnost boravka kod većeg broja osoba ovisi isključivo o dobroj volji pružatelja usluge smještaja i ne isključuje doplatu. Ne postoje pravila prema kojima maloljetna djeca mogu boraviti besplatno i bez prethodne najave u smještajnoj jedinici.

Ukoliko Putnik ne poštuje ove propise, bit će odgovoran za sve troškove ili štetu. Potvrdom rezervacije Putnik je pristao nadoknaditi pružatelju usluga na licu mjesta eventualnu štetu nastalu zbog njegove/njezine nepažnje.

 1. Pravo Putnika na promjene i otkaz rezervacije

U slučaju da Putnik želi promijeniti ili otkazati potvrđenu rezervaciju, mora to učiniti u pisanom obliku (e-mailom ili faksom). Promjene ili otkazivanja telefonom nisu dopuštene i neće biti prihvaćene. U slučaju da Putnik zatraži promjenu ili otkazivanje potvrđene rezervacije, datum primitka pismenog otkaza, tijekom redovnog radnog vremena Agencije, predstavljat će osnovu za obračun troškova. Ako je pismeno otkazivanje zaprimljeno izvan redovnog radnog vremena Agencije, datum otkazivanja koji će predstavljati tlo za izračun troškova otkaza bit će sljedeći radni dan agencije. Za sve detalje pogledajte pravila o rezervaciji tvrtke.

U slučaju da Putnik zatraži promjenu broja osoba koje borave u rezerviranoj smještajnoj jedinici nakon što je rezervacija već stavljena, pod uvjetom da je promjena moguća, primjenjuju se sljedeći uvjeti:

– Ako je rezervacija kuća, apartman, vila ili bilo koja druga vrsta smještaja koja se iznajmljuje po jedinici, ne naplaćuje se dodatna naknada, ali podliježe pravilu maksimalnog popunjenosti jedinice.  Putnici moraju obavijestiti agenciju o toj promjeni najmanje 7 dana prije dolaska i dobiti pismeno odobrenje od agencije.

Ukoliko Putnik želi promijeniti rezervacijske jedinice nakon što je polog za rezervaciju već zaprimljen, zahtjev će se smatrati otkazom izvorne rezervacije i podložno uvjetima otkazivanja te jedinice.

Važna napomena: Iako Golden Leaf Tours d.o.o. objavljuje svoju politiku otkazivanja kao standardni skup smjernica, moguće je da vlasnik jedinica za iznajmljivanje može imati drugačiju (strožu) politiku koju Agencija mora poštovati.  Ako se politika otkazivanja smještaja razlikuje od niže navedene politike, putovanje će biti obaviješteno prije konačne rezervacije.

U slučaju da Putnik zatraži promjenu potvrđene smještajne jedinice u smještajnu jedinicu unutar iste zgrade istog pružatelja usluga, pod uvjetom da je promjena moguća, Agencija će naplatiti naknadu za promjenu od 15,00 EUR i bilo koju razliku u cijeni.

U slučaju da Putnik zatraži promjenu potvrđene smještajne jedinice u smještajnoj jedinici drugog pružatelja usluga, promjena će se smatrati otkazom i primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije.

Ako promjena rezervacije nije moguća i Putnik otkaže potvrđenu rezervaciju, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije.

Cestovni transferi:

Gost može zatražiti promjenu rezervacijskog transfera do 48 sati prije dolaska bez dodatne naknade. Sve promjene koje su napravljene izvan tog vremenskog okvira podliježu administrativnoj pristojbi u iznosu od 15 EUR. Ako se klijent ne pojavi u dogovoreno vrijeme i mjesto preuzimanja, naplaćuje se cijeli prijenos.

Uvjeti plaćanja

Uvjeti plaćanja:

Uvjet 1: Rezervacija se vrši u više od mjesec dana unaprijed

Uvjet 2: Rezervacija se vrši najmanje 7-31 dana prije dolaska

Uvjet 3: Rezervacija je izvršena 3-6 dana prije dolaska

Uvjet 4: Rezervacija je izvršena 0-2 dana prije dolaska

Vrste smještaja:

Smještaj Tip A: Apartmani, Studio, Kuće

Smještaj Tip B: Vile, Kuće

Smještaj Tip C: Hoteli, hosteli

Završno plaćanje potrebno je izvršiti prema nižem rasporedu:

Uvjeti plaćanja
  30% unaprijed 70% Final Puni iznos
Privatni smještaj Tip A uvjet 2 Odmah Dolasku  
Privatni smještaj Tip A uvjet 3     Odmah
Privatni smještaj Tip A uvjet 4     Dolasku
Privatni smještaj Tip B uvjet 1 Odmah 1 mjesec prije dolaska  
Privatni smještaj tip B uvjet 2     Odmah
Privatni smještaj tip B uvjet 3     Odmah
Privatni smještaj Tip B uvjet 4     Samo sporazumom
Privatni smještaj Tip C uvjet 1     Odmah
Privatni smještaj Tip C uvjet 2     Odmah
Privatni smještaj Tip C uvjet 3     Odmah
Privatni smještaj Tip C uvjet 4     Odmah
Izleti i izleti: Svi uvjeti Odmah Dolasku  
Iznajmljivanje automobila: Svi uvjeti     Dolasku
Iznajmljivanje brodova (gliseri) Odmah Dolasku  
Iznajmljivanje brodova (Jedrilice i yahts) Odmah 1 mjesec prije dolaska  
Putni paketi Oni se mogu platiti po dogovoru. Molimo nazovite na naš ured za više informacija.

Rent a car

Potpisivanjem ugovora o najmoprimcu priznaje i slaže se:

 • Da ima najmanje 21 godinu i da ima valjanu vozačku dozvolu
 • Za povratak vozila u vremenskom razdoblju navedenom u ovom ugovoru (u slučaju kašnjenja će platiti naknadu u iznosu od 100HRK / sat)
 • Da se brine o tehničkom stanju vozila. Ako je potrebno provjeriti i dodati vodu ili ulje, provjerite tlak u gumama
 • Korištenje vozila samo za njegovu osobnu uporabu, a ne za iznajmljivanje ili posuđivačtreće strane
 • Da će on biti jedini vozač vozila ili osoba dodijeljena kao drugi vozač u ugovoru o najmu
 • preopterećuje vozilo osobama ili robom preko dopuštene maksimalne
 • Najmoprimac ne smije prijeći hrvatsku granicu bez dopuštenja najmodavnog.

Troškovi goriva tijekom najma će biti pokriveni od strane iznajmljivača. Pri vraćanju vozila količina goriva mora biti jednaka razini dobivenog goriva. Kao jamstvo plaćanja potrebna je važeća kreditna kartica (VISA, MASTERCARD ili AMEX). Prilikom preuzimanja vozila potrebno je autorizirati na kartici u skladu s kategorijom automobila. Prilikom vraćanja vozila, kao način plaćanja najmoprimac može koristiti kreditnu karticu, debitnu karticu ili gotovinu.

Osiguranje

Svako vozilo ima pokriće odgovornosti treće strane. Odbitan iznos ovisi o grupi automobila i određuje ga uprava tvrtke za najam.

CDW – Collision Damage Odricanje – max. odgovornost najmoprimaca za štetu nastalu na vozilu ili takozvani višak (odbitak) iznos. Njegova visina ovisi o grupi automobila. Ako je šteta manja od viška iznosa, iznajmljivač je odgovoran za procijenjeni iznos.

TP-Theft Protection-iznajmljivač ograničava svoju odgovornost za ovu štetu do količine viška.

Kako bi se smanjio rizik i iznos štete odgovornost može smanjiti prihvaćanjem sljedećeg plaćanja: SCDW (Super Collision Damage Odricanje) dnevni dodatak za smanjenje odgovornosti najmoprimca na nulu.

Osiguranje ni na koji način ne pokriva:

– Oštećenje kotača, guma i čvorišta

– Oštećenje donje strane automobila, unutrašnjost automobila, svi prozori automobila

– Oštećenje motora zbog nedostatka ulja ili punjenja automobila pogrešnim gorivom ili nemarnom vožnjom

– Izgorjela spojka

– gubitak ključeva automobila, automobilskih dokumenata ili registarskih pločica

– Šteta uzrokovana vozačem pod utjecajem alkohola ili droga

– Oštećenje uzrokovano neovlaštenim vozačem

– Šteta učinjena izvan Hrvatske, ako granični prijelaz nije bio dopušten od strane najmoda

– Bilo kakvo oštećenje vozila ako se vozilo kreće neasfaltiranim cestama

– Bilo kakva šteta koja nije prijavljena najbližoj policijskoj postaji / rent-a-caru

U slučaju gore navedene situacije, najmoprimac je odgovoran za cijeli iznos štete.

Postupak u slučaju nezgode

Najmoprimac je suglasan da zaštiti interese najmodavnog društva u slučaju nezgode:

– dobivanje imena i adresa uključenih strana

– Nenapuštanje iznajmljenog vozila bez odgovarajuće zaštite i zaštite

– Pozivanje najbliže rent-postaje čak i u slučaju male štete i podnošenja policijskoj postaji

– U slučaju veće štete ili ako su osobe ozlijeđene, obvezne su obavijestiti policiju, čekati dok policija ne stigne i dostaviti službene upite i odmah obavijestiti najbližu postaju za najam

– Sve policijske izjave iz rezultata testiranja nesreće i alkohola moraju se predati rent-a-caru prilikom povratka automobila. Ako najmoprimac ne poduzme gore navedene korake, on/ona se obvezuje da će biti najmodav za sve gubitke i posljedice najmodavnog najmodašćea.

U slučaju da Putnik otkaže rezervaciju u roku od 7 dana prije početka usluge, Agencija nudi Putniku mogućnost pronalaženja novog Putnika/Korisnika za istu rezervaciju ako je moguće (to ovisi o pružatelju usluge). U tom slučaju Agencija će naplatiti samo stvarne troškove promjene putnika. Novi nositelj rezervacije prihvaća sve obveze navedene u ovim Općim uvjetima poslovanja.

U slučaju da Putnik ne dođe u smještaj do ponoći na početni dan usluge, bez kontaktiranja Agencije ili pružatelja usluge, rezervacija će biti otkazana, a odgovarajuće naknade za otkazivanje bit će naplaćene u skladu s gore navedenim uvjetima. Ukoliko stvarni troškovi premašuju iznos uplaćen za rezervaciju, Agencija zadržava pravo naplate stvarnih nastalih troškova i poslat će račun Putniku koji će biti dužan platiti u roku od 14 dana od primitka rezervacije.

Agencija nije obvezna ili odgovorna za nadoknađivanje Putnika za troškove svojih putnih isprava ili viza koje se odnose na rezervacije koje je putnik otkazao.

 1. Putno osiguranje

Trošak putovanja ne uključuje putno osiguranje “paket”: osiguranje od nesreća i bolesti koje se mogu pojaviti tijekom putovanja, štete ili gubitka prtljage ili dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Ukoliko Putnik zatraži dodatno osiguranje, aranžmani se mogu izvršiti izravno kod osiguravajućeg društva ili u samoj Agenciji u kojoj Agencija djeluje samo kao posrednik. Prije kupnje pažljivo pročitajte Uvjete i odredbe osiguranja.

Trošak putovanja ne uključuje osiguranje od otkaza. Ukoliko Putnik tijekom postupka rezervacije posumnja da bi zbog određenih razloga mogao otkazati putovanje, agencija preporučuje kupnju osiguranja od otkaza rezervacije. Osiguranje od otkaza rezervacije ne može se platiti nakon izvršene rezervacije, samo tijekom postupka rezervacije.

Ukoliko Putnik nema osiguranje od otkaza i ne može putovati Agencijom zadržava pravo povrata novca Putniku u skladu s uvjetima otkazivanja navedenima u članku 9. U slučaju otkazivanja rezervacije, troškovi zahtjeva za vizu i drugi troškovi putne isprave nisu povratni, čak i ako Putnik ima osiguranje od otkaza. Ako Putnik ima policu osiguranja od otkaza rezervacije, Putnik mora podnijeti sva potraživanja osiguravajućem društvu koje je izdalo policu, dok je Agencija dužna dostaviti svu potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na potraživanje i rezervaciju o kojoj je riječ. Svi ostali uvjeti osiguranja zatvoreni su policom osiguranja, a Agencija preporučuje putnicima da ih pažljivo pročitaju.

 1. Prtljaga/ prtljaga

Svaki putnik je odgovoran za izgubljenu, oštećenu i/ili ukradenu imovinu koja je ostala bez nadzora. Agencija nije odgovorna za izgubljenu, oštećenu ili ukradenu prtljagu, niti za ukradenu prtljagu ili dragocjenosti koje se čuvaju u smještajnoj jedinici (preporučuje se iznajmljivanje sefa ako je moguće ili kupnja paketa osiguranja, koji bi uključivao osiguranje prtljage). Izgubljenu ili ukradenu prtljagu potrebno je prijaviti pružatelju usluge smještaja ili odgovarajućoj policijskoj postaji.

 1. Pravo Agencije na promjene i otkaz rezervacije

Agencija zadržava pravo promjene rezervacije u slučaju okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili ukloniti (vidjeti članak 2.). Rezervirana smještajna jedinica može se promijeniti samo uz prethodnu obavijest Putniku za smještajnu jedinicu iste kategorije ili više kategorije i po cijeni po kojoj je Putnik potvrdio rezervaciju. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u jedinici više kategorije u kojoj je cijena 15% viša od cijene uplaćene rezervacije, Agencija zadržava pravo naplatiti Putniku razliku u dogovoru s Putnikom. U slučaju da se zamjenska smještajna jedinica ne može dogovoriti, Agencija zadržava pravo otkazati rezervaciju i obavijestiti Putnika prije početka usluge i jamči puni povrat uplaćenog iznosa. Ukoliko Agencija otkaže rezervaciju, Putnik nema pravo na bilo kakvu naknadu od Agencije, a Agencija je obvezna vratiti samo iznos uplaćen na račun Agencije. Ako odgovarajuća zamjenska jedinica nije dostupna na dan početka usluge, Agencija će se potruditi pružiti Putniku informacije o mogućim alternativnim aranžmanima koji nisu dio ponude Agencije i vratiti Putniku puni iznos uplaćen za rezervaciju.

 1. Rješavanje/podnošenje pritužbi

Svaki Putnik – nositelj rezervacije ima pravo podnijeti pritužbu ako plaćene usluge nisu pružene.  Ako pružene usluge nisu zadovoljavajuće, putnik je dužan odmah obavijestiti Agenciju o neodgovarajućoj usluzi i podnijeti pritužbu na dan dolaska na lokaciju pružatelja usluga i obavijestiti ured Agencije putem e-maila na info @ golden – leaf -travel.com ili telefonom na broj +385 (0)21 542 059 (u roku od radnog vremena službe za korisnike). Putnik je dužan surađivati s predstavnikom Agencije, kao i s pružateljem usluga na dobronamjeran način kako bi se riješio uzrok prigovora.  Ako putnik po dolasku nije zadovoljan stanjem smještaja i napusti smještaj na vlastitu inicijativu i pronađe drugi smještaj bez davanja mogućnosti agenciji da riješi problem, ispravi uzrok nezadovoljstva ili pronađe drugi smještaj za Putnika, Putnik nema pravo zatražiti povrat novca ili podnijeti zahtjev za naknadu štete, bez obzira na činjenicu da su njegovi razlozi opravdani ili ne.

Ukoliko Putnik prihvati predloženo rješenje koje odgovara pruženoj usluzi na licu mjesta, Agencija neće uzeti u obzir dodatne prigovore niti odgovoriti na njih.

Ukoliko se problem ne riješi na licu mjesta nakon intervencije, Putnik je dužan podnijeti pismenu pritužbu zajedno s popratnim dokumentima, kao i sve fotografije koje podupiru prigovor agenciji putem e-maila na info @ golden -lef-travel.com ili poštom najkasnije 7 dana nakon povratka s putovanja. Agencija uzima u obzir samo potpuno dokumentirane pritužbe koje su zaprimljene u roku od sedmodnevnog dana.

Agencija je dužna izvršiti pisano rješenje za prigovor u roku od 14 dana od primitka pisane prijave. Agencija može odgoditi rok kako bi prikupila dokaze i provjerila ponude zahtjeva kod pružatelja usluga, ali ne više od 14 dana. Agencija će uzeti u obzir samo one tvrdnje čiji se uzrok nije mogao riješiti na licu mjesta.

Dok Agencija ne donese odluku, drugim riječima za vrijeme trajanja 14/28 dana nakon podnošenja pritužbe, Putnik se odriče prava na uključivanje treće strane. Najviši iznos naknade po prigovoru može predstavljati dio usluge za pritužbu i ne može obuhvaćati korišteni dio usluge ili ukupan iznos usluge. Zakon omo- turizam isključuje pravo Putnika na naknadu idealne štete.

Agencija se ne može smatrati odgovornom za klimatske uvjete, čistoću i temperaturu mora, kao ni za druge slične situacije i događaje koji mogu dovesti do nezadovoljstva putnika i nisu izravna posljedica smještajne jedinice (na primjer, lošeg vremena, nepropisno održavanih plaža, gužve, izgubljene ili ukradene imovine i slično).

Ako Putnik odluči rezervirati posebnu last minute ponudu, prihvaća sve rizike takvog putovanja. Ta putovanja uključuju nesigurnost činjenica na koje agencija ne može utjecati, a Putnik prvenstveno zbog cijene prihvaćene takvog putovanja i stoga nema pravo prigovora agenciji.

 1. Sigurnost osobnih podataka

Putnik daje osobne podatke svojevoljno. Osobni podaci potrebni su za obradu traženih usluga. Iste informacije upotrebljavaju se za međusobnu komunikaciju. Agencija je obvezna da osobni podaci Putnika neće biti izvađeni iz zemlje ili dani trećoj strani, osim u svrhu obavljanja traženih usluga. Osobni podaci čuvat će se u bazi podataka u skladu s odlukom Uprave o metodi koja se koristi za prikupljanje, obradu i osiguranje osobnih podataka. Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta Putnik daje dopuštenje da se njegovi osobni podaci koriste za promotivne ponude Agencije.

 1. Napomena

Plaćanje pologa ili uplate u cijelosti znači da Putnik u potpunosti razumije i prihvaća gore navedene uvjete.

 1. Nadležnost suda

Putnik i Agencija će nastoje podmiriti moguće tužbe u primjeni ovog Ugovora i ako se sporazum ne može postići, pitanje će postati podložno odluci nadležnosti Suda u Splitu, pod nadležnošću zakona Republike Hrvatske.